Estudis realitzats pel grup

Transicions lingüístiques

PDF Imprimeix Correu electrònic
Estudis realitzats pel grup

“Models d'incorporació a l'ús del català de les persones d'origen castellanoparlant”

Projecte per al Centre d’Estudis de Temes Contemporanis

Durant molts anys, a redós de la política de normalització lingüística, els estudis sobre la llengua a Catalunya s'han centrat en l'aprenentatge i el coneixement del català per part dels no catalanoparlants. Amb els anys, però, aquesta perspectiva s'ha anat abandonant en favor d'un estudi sobre l'ús del català, que constitueix avui dia la principal preocupació de les institucions i les entitats de foment del català. Aquest ús social depèn de molts factors i és difícil oferir una recepta tancada sobre les variables que influeixen en l'opció lingüística.

Llegiu-ne més... [Transicions lingüístiques]
 

Memòria de la llengua

PDF Imprimeix Correu electrònic
Estudis realitzats pel grup

“Memòria de la llengua. Històries d’integració lingüística a Mataró”

Projecte finançat per la Fundació Caixa Laietana

Què sabem de la integració lingüística que es va produir en el moment de la gran immigració provinent de terres castellanes? Com es produeixen els primers contactes amb la llengua catalana? Quina relació s'estableix, simbòlica i pràctica, amb aquesta llengua per part de les persones que arriben a Catalunya entre els anys quaranta i els anys setanta? L'anàlisi que proposem d'aquesta integració lingüística es basa en l'estudi de les trajectòries de vida, del context social en què aquestes es produeixen, i del context històric general.

Llegiu-ne més... [Memòria de la llengua]
 

Símbols i identitat nacional

PDF Imprimeix Correu electrònic
Estudis realitzats pel grup

“Les representacions simbòliques de la identitat nacional”

Per al Centre d’Estudis de Temes Contemporanis

El Grup d’Estudi de les Identitats ha realitzat un primer estudi sobre la identificació dels joves catalans amb els símbols nacionals. L’objectiu de l’estudi era dur a terme una primera aproximació a un ítem que és nou en la investigació sociològica catalana: els símbols nacionals.

Llegiu-ne més... [Símbols i identitat nacional]
 
Més articles...


Guardonats amb el premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012

El nostre treball 'Camins cap a la llengua. Models d'incorporació a l'ús del català de les persones d'origen castellanoparlant' fou guardonat amb el premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012, atorgat per l'Institut d'Estudis Catalans

© 2018 Grup d'Estudis de les Identitats